Baba hajápolás természetesen

Baba hajápolás természetesen

Az alábbi baba hajápolási tanácsokat kis menyem jóvoltából és tapasztalatai alapján adjuk közre: – “Sokan tudjátok rólam, hogy két gyerkőcöt “dobok” a kádba nap mint nap az esti fekvés előtti fürdetés során. Azt is tudjátok már, hogy nem bonyolítjuk túl a kozmetikumok használatát, egyszerűen juhtejes szappanokat használok mindkettőnél, mely után sem testápolóra sem másra nincs szükség.

Talán néha a picinél, ha fogzás van, akkor a popsit ápolgatjuk kis shea vajjal vagy mandulaolajjal. Viszont a hajápolásról kiemelten még nem volt szó, talán csak megemlítés szintjét.

Múltkoriban megkeresett egy kisgyermekes anyuka azzal a kérdéssel, hogy áruljam már el, miket használok baba hajápoláshoz, milyen sampont, milyen balzsamot, esetleg baba hajápolót? Nagyon rövid válaszom erre: csak szappant használok, semmi másra nincs szükség. A szappant jól felhabosítom a kezemmel és a benedvesített hajukat jól átmasszírozom a szappan habjával, majd szépen leöblítjük. A művelet gyors, egyszerű, és nem kell sem külön sampon, sem balzsam, sem akármilyen kence. A hajuk szuper illatos, puha és lágy. Ezt a textúrát a természetes alapanyagú szappanokkal nem is rontjuk el, hanem megtartjuk,  ellenben a bolti samponokkal, melyek bevonják a hajszálakat, egy láthatatlan réteggel és nem hagyják azt lélegezni. A juhtejes szappanokkal szépen megőrizzük a pihe-puha babahajat….úgy, hogy a hajmosást hajápolást nem kell túlbonyolítsuk, különben sosem végeznék 2 gyerek fürdetésével…;)….köszönet a jó tanácsokért!

Vélemény, hozzászólás?